ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΟΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΛΟΓΑΪΤΗ

Επίδοση τιμητικού τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Σπυρίδωνα Φλογαΐτη

Η τελετή επίδοσης του τιμητικού τόμου με τίτλο «ΑΝΤΙΔΩΡΟ Liber Discipulorum in honorem Spyridon Flogaitis» στον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Σπυρίδωνα Φλογαΐτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, Καθηγητής της Νομικής Σχολής κ. Σπυρίδων Βλαχόπουλος και ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου. Κατόπιν, εκφωνήθηκαν ομιλίες από τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής κ. Αντώνιο Παντελή, την Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής κ. Γλυκερία Σιούτη, τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής κ. Ιωάννη Γιαννίδη, τον Διευθυντή του Π.Μ.Σ. Δικαίου Περιβάλλοντος και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος, Καθηγητή κ. Γεώργιο Δελλή και την Διευθύντρια του Τομέα Δημοσίου Δικαίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Ηλιάδου. Ακολούθησε αντιφώνηση του τιμωμένου Ομότιμου Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Φλογαΐτη.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Επίτιμος Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Ομότιμος Καθηγητής κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκπρόσωπε τον Μακαριωτάτο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμο, ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής κ. Νικόλαος Θωμαΐδης, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής, ο βουλευτής κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο βουλευτής κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

hub.uoa.gr/professor-emeritus-of-the-law-school-of-nkua-spyridon-flogaitis-honorary-volume/