Πρόσκληση για επιλογή εξερχόμενων φοιτητών για σπουδές στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022
Αθήνα 08/03/2021
Σε συνέχεια του από 4/3/2021 εγγράφου του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή κ.Δημητρίου Καραδήμα, καλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες της Νομικής Σχολής, που ενδιαφέρονται να λάβουν µέρος στο πρόγραµµα ERASMUS+ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο), να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στη σελίδα eprotocol.uoa.gr την Τρίτη 9/3/2021, την Τετάρτη 10/3/2021, την Πέμπτη 11/3/2021 και την Παρασκευή 12/3/2021,. Για κάθε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία µπορείτε να απευθύνεστε στην κυρία Δήμου καθημερινά 10.00-13.00 στο 210 3688747 ή µέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου στη διεύθυνση erasmus@law.uoa.gr. Επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Ε.Κ.Π.Α. http://www.interel.uoa.gr/erasmus/sm.html
Οι υποτροφίες που θα δοθούν στη Νομική Σχολή, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, είναι 125.
Για τον πίνακα συνεργαζόμενων πανεπιστημιών Erasmus+ για το ακ. έτος 2021-2022 πατήστε εδώ.
Ποσό μηνιαίας επιχορήγησης
Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης των φοιτητών που θα μετακινηθούν στο εξωτερικό για σπουδές για το έτος 2021-2022 καθορίζεται ανάλογα με τη χώρα υποδοχής ως εξής:
Ομάδα | Χώρα | Ποσό μηνιαίας επιχορήγησης (€/μήνα) |
Ομάδα 1 Χώρες με υψηλό κόστος διαβίωσης | Δανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λουξεμβούργο, | 520 |
Ομάδα 2 Χώρες με μεσαίο κόστος διαβίωσης | Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρος, Ολλανδία, Μάλτα, Πορτογαλία | 470 |
Ομάδα 3 Χώρες με χαμηλότερο κόστος διαβίωσης | Βουλγαρία, Κροατία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Τουρκία | 420 |
Προϋποθέσεις συμμετοχής των φοιτητών στο πρόγραμμα Erasmus+ Σπουδές
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές δεν είναι επιλέξιμοι διότι η μετακίνηση είναι για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.
Εάν κάποιοι φοιτητές δεν πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία αιτήσεων και επιλογής, έστω και αν δεν υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Υποχρεωτικά κριτήρια επιλογής είναι κυρίως κατά σειρά προτεραιότητας:
Προπτυχιακοί φοιτητές
1. Μέσος όρος βαθμολογίας:
Υπολογίζεται ο απλός μέσος όρος βαθμολογίας του φοιτητή στα μαθήματα στα οποία έχει εξεταστεί επιτυχώς με βάση την αναλυτική του βαθμολογία έως την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2020.
2. Επίπεδο γνώσης της γλώσσας διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής (Β2 ή ανώτερο).
Υποψήφιοι διδάκτορες
1.Βαθμός πτυχίου.
2.Βαθμός μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης.
3.Επίπεδο γνώσης της γλώσσας διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής (Β2 ή ανώτερο).
Για την επιλογή υποψηφίων διδακτόρων είναι απαραίτητη η αιτιολογημένη εισήγηση της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, στην οποία θα αναγράφεται το θέμα της διατριβής και θα βεβαιώνεται ότι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο υποψήφιος στο εξωτερικό θα αποτελέσει μέρος της ερευνητικής του εργασίας για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής καθώς και ότι θα προσμετρηθεί στον συνολικό χρόνο των σπουδών του.
Η Επιτροπή, αφού επιλέξει τους υποψηφίους διδάκτορες που πληρούν τα κριτήρια για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, κατατάσσει στις εναπομείνασες θέσεις τους λοιπούς υποψηφίους με βάση τον μέσο όρο βαθμολογίας τους στα μαθήματα και τις προβλεπόμενες θέσεις στα δηλωθέντα από αυτούς Πανεπιστήμια.
Επιπλέον κριτήρια από την Επιτροπή Erasmus+ της Νομικής Σχολής για συγκεκριμένες κατηγορίες φοιτητριών/φοιτητών
Επιλέγονται κατά προτεραιότητα οι υποψήφιοι φοιτητές με αναπηρία.
Αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ θα μπορούν να κάνουν όσοι φοιτητές κατά την περίοδο των αιτήσεων βρίσκονται μέχρι και το 12ο εξάμηνο φοίτησης (Συν.28/3/2016). Προϋπόθεση για να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα erasmus+ οι επί πτυχίω φοιτητές οι οποίοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, είναι να βρίσκονται στο 14ο εξάμηνο φοίτησης και όχι στο 12ο. Η ίδια πρόβλεψη ισχύει και για τις επί πτυχίω φοιτήτριες σε περίπτωση εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους (Συν.18/4/2016).
Θα δοθεί σχετική προτεραιότητα σε φοιτητές που ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 λόγω της πανδημίας, πάντα σε συνάρτηση με τα λοιπά κριτήρια (οι φοιτητές πρέπει να φροντίσουν να υπάρχει η σχετική επισήμανση στην αίτηση).
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να επιλέξουν µέχρι δύο (2) Συνεργαζόμενα Πανεπιστήµια κατά σειρά προτεραιότητας. Οι υποψήφιοι διδάκτορες µπορούν να κάνουν αίτηση µόνο για τα συνεργαζόµενα Πανεπιστήµια που δέχονται υποψήφιους διδάκτορες.
Προπτυχιακοί φοιτητές :
Γενική Αίτηση στο eprotocol.uoa.gr.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
1. Δήλωση επιλογής πανεπιστημίου υποδοχής στο
https://www.law.uoa.gr/fileadmin/depts/law.uoa.gr/www/uploads/Erasmus/aitisi_erasmus__2021-22.doc
(κατεβάζετε, συμπληρώνετε και επισυνάπτετε σε μορφή PDF τη δήλωση επιλογής πανεπιστημίων στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ στο eprotocol.uoa.gr)
2. Βιογραφικό σηµείωµα στα ελληνικά, 3. Απλά αντίγραφα διπλωμάτων ξένων γλωσσών (αρκεί το τελευταίο δίπλωµα από κάθε γλώσσα). Όσοι βρίσκονται στο τελευταίο έτος φοίτησης ή είναι στο πτυχίο, πρέπει να επισυνάψουν μια υπεύθυνη δήλωση αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο εξωτερικό, θα οφείλουν ικανό αριθμό μαθημάτων τα οποία να αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 30 Πιστωτικές μονάδες (ECTS credits).
Υποψήφιοι διδάκτορες
Γενική Αίτηση στο eprotocol.uoa.gr.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
1. Δήλωση επιλογής πανεπιστημίου υποδοχής στο
https://www.law.uoa.gr/fileadmin/depts/law.uoa.gr/www/uploads/Erasmus/aitisi_erasmus__2021-22.doc
(κατεβάζετε, συμπληρώνετε και επισυνάπτετε σε μορφή PDF τη δήλωση επιλογής πανεπιστημίων στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ στο eprotocol.uoa.gr)
2. Βιογραφικό σηµείωµα στα ελληνικά
3. Αντίγραφο πτυχίου/πιστοποιητικό πτυχιούχου όπου θα αναγράφεται ο βαθμός
4. Απλά αντίγραφα διπλωμάτων ξένων γλωσσών (αρκεί το τελευταίο δίπλωµα από κάθε γλώσσα)
5. Αντίγραφο μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης/πιστοποιητικού διπλωματούχου όπου θα αναγράφεται ο βαθμός, 6. Αιτιολογημένη εισήγηση της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής. Στην εισήγηση θα αναγράφεται το θέμα της διατριβής και θα βεβαιώνεται ότι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο υποψήφιος στο εξωτερικό θα αποτελέσει μέρος της ερευνητικής του εργασίας για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής και θα προσμετρηθεί στο συνολικό χρόνο των σπουδών του.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ERASMUS+ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ