Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

Νομική Σχολή

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Θερινό Σχολείο "Κράτος δικαίου και Προστασία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση" (R-EU-R, Jean Monnet Module)

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ" (R-EU-R, JEAN MONNET MODULE)

Προκήρυξη Θερινού Σχολείου "Κράτος δικαίου και Προστασία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση"

(πρόγραμμα R-EU-R, Jean Monnet Module, 2-6 Σεπτεμβρίου 2024)

Το πρώτο θερινό σχολείο R-EU-R θα διεξαχθεί για 5 συνεχόμενες ημέρες από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου στο κτίριο της Νομικής Βιβλιοθήκης, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα.

Κάθε ημέρα θα...

11.7.2024 Εκδήλωση για την αφυπηρέτηση μελών ΔΕΠ

11.7.2024 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ

Στις 11.7.2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Κωστής Παλαμάς" πραγματοποιήθηκε δεξίωση προς τιμήν των μελών ΔΕΠ της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ που
αφυπηρετούν την 31η Αυγούστου 2024:

- Καθηγήτριες Ελευθερία Παπαγιάννη  και Θεοδώρα Αντωνίου
- Αναπληρωτή Καθηγητή Νικόλαο Δημητράτο

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλά μέλη ΔΕΠ της Σχολής, Ομότιμοι Καθηγητές...

Γνωστοποίηση του θανάτου του ομότιμου Καθηγητή του Πανεπίστημίου του Freiburg και επίτιμου διδάκτορα της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ Jürgen Schwarze

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ FREIBURG ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ JÜRGEN SCHWARZE

Λίγο πρίν κλείσει τα 80 χρόνια του [9.7.2024] και μετά από μια επίπονη περίοδο ενός έτους οφειλόμενη σε πτώση, απεβίωσε στις 24 Μαΐου 2024 ο ομότιμος Καθηγητπής Jürgen Schwarze, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ευρωπαϊκολόγους. Γεννήθηκε το 1944 στο Bielefeld και απεβίωσε το 2024 στο Freiburg.

Διδάκτωρ και Υφηγητής του Πανεπιστημίου...

Ι OLYMPIC GAMES IN SCIENCE, EDUCATION, TECHNOLOGY AND ART IN DUBAI (15 - 30 JULY 2024)

I OLYMPIC GAMES IN SCIENCE, EDUCATION, TECHNOLOGY AND ART IN DUBAI (15 - 30 JULY 2024)

Nobel laureates among the jury and experts

For physicists, mathematicians, artists, art critics, psychologists, athletes, doctors, biologists, chemists, economists, philologists, linguists, lawyers, historians, political scientists, international...

Εκπαιδευτική επίσκεψη Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ στην Ομ. Γερμανία για τη διεξαγωγή επιστημονικών σεμιναρίων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ ΣΤΗΝ ΟΜ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Κατά το χρονικό διάστημα από 2.6. έως 8.6.2024 μία εξαμελής ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Α. Ανδρουτσοπούλου, Α. Μελιγός, Μ. Πολύδωρα, Α. Ρήνα, Μ. Χούντα, Κ. Χριστοπούλου), συνοδευόμενη από δύο μέλη ΔΕΠ (Καθηγητής Δ. Τσικρικάς , Επίκουρος Καθηγητής Μ. Μαρκουλάκης) και δύο μεταδιδακτορικούς...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ 2023-2024

Χθες, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 και ώρα 13.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίηθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την παρουσίαση των συμμετοχών και διακρίσεων των φοιτητών και των φοιτητριών της Νομικής Σχολής σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, παρουσία του Πρύτανη του Εθνικού και...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΤΙΜΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΣΠΙΝΕΛΛΗ- ΝΟΜΙΚΟΥ

Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την εκδημία της εκλεκτής και αγαπητής Συναδέλφου

ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΣΠΙΝΕΛΛΗ - ΝΟΜΙΚΟΥ

Ομότιμης Καθηγήτριας του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η εκλιπούσα υπήρξε...

Εκδήλωση για τους φοιτητές/-τριες της Νομικής Σχολής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς 2023-2024

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος και ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Καθηγητής κ. Λίνος-Αλέξανδρος Γ. Σισιλιάνος έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση για την παρουσίαση των συμμετοχών και διακρίσεων των φοιτητών και των φοιτητριών της Νομικής Σχολής σε διεθνείς νομικούς...

Παραδοσεις Κοσμήτορα για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Προστασίας δικαιωμάτων του Ανθρώπου - Στρασβουργο

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Καθηγητής Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ολοκλήρωσε, με ιδιαίτερη επιτυχία, σειρά παραδόσεων για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Προστασίας δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο πλαίσιο του 53ου Κύκλου Σπουδών του Διεθνούς Ινστιτούτου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Στρασβούργο.