ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Η AΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ KΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΧΡΥΣΑΦΩ ΤΣΟΥΚΑ ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ GROUPE EUROPÉEN DE DROIT INTERNATIONAL PRIVÉ (GEDIP)

Το GEDIP αποτελεί ένωση καθηγητών πανεπιστημίων που ασχολούνται με το Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο καθώς και δικαστών διεθνών δικαστηρίων αλλά και στελεχών διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο του δικαίου (π.χ. της Συνδιασκέψεως της Χάγης για το Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο). Η ένωση αυτή ιδρύθηκε το 1991 από σημαντικούς καθηγητές του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου (A. Bucher, H. Gaudemet-Tallon, K. Kreuzer, E. Jayme, P. Lagarde, Σπ, Βρέλλης κ.ά.), οι οποίοι υπήρξαν από τους πρωτεργάτες της ενοποιήσεως του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου  στο πλαίσιο της Ε.Ε. Σκοπός της δράσεως του είναι όχι απλώς η επιστημονική συζήτηση των σύγχρονων θεμάτων του ενωσιακού ιδιωτικού διεθνούς δικαίου αλλά και η «παρέμβαση», με τις προτάσεις του, στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία της ενωσιακής εννόμου τάξεως. Ακριβώς για τον λόγο αυτό τις συνεδριάσεις του GEDIP παρακολουθούν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η σύνθεση και επιλογή των μελών του GEDIPαποφασίζεται βάσει του επιστημονικού έργου των επιστημόνων που μετέχουν αυτού.